lauantaina, toukokuuta 28, 2005

Dieettikiistelyt

Dieettiväittelyitä on edelleen hirmu vaikeaa käydä kiihtymättä. En pysty suhtautumaan rauhallisesti nälkädieetteihin ja nopeisiin painon pudottamisiin. Tiedän, etteivät ne terveelliselle ihmiselle ole vaarallisia (vaikka eivät useimmiten kyllä myöskään toimivia), mutta silti oma tunne sairastumisen uhkasta on niin suuri, että hermostun lopulta aina.

On hankalaa käydä laihdutuskiistelyitä paljastamatta omaa sairashistoriaani. Monien mielestä en voi käsittää laihduttamista, koska en ole koskaan ollut ylipainoinen. Silti olen taatusti laihduttanut enemmän kuin moni muu. En ole koskaan noudattanut tiettyä dieettiä, mutta olen noukkinut niistä aivan riittämiin ohjeita, joita yhdistelemällä olen saanut omat dieettini. Tiedän miltä paaston euforia tuntuu, tiedän milloin elimistö kuluttaa ja milloin ei, tiedän miten pitää aineenvaihduntaa yllä, tiedän millainen liikunta kuluttaa eniten energiaa. Tiedän aivan liikaa omien kokemuksieni kautta.

On vain niin kovin hankalaa käsittää, että muiden kokemukset dieeteistä voi olla terveitä, vaikkei omani olekaan olleet.

1 Comments:

At 5/28/2005 4:09 ip., Blogger sea said...

Ja jos paljastat historiasi niin väittely kuolee sillä sekunnilla eikä kukaan osaa olla enää luonnollinen.

 

Lähetä kommentti

<< Home