tiistaina, maaliskuuta 29, 2005

Täytyy tehdä jotakin kauheaa

Olen aina tuntenut henkisen ahdistuksen myös fyysisenä. Vaikea hengittää, kipua ranteissa, keuhkoihin sattuu. Rauhoittuminen on vaikeaa, kun voimakas tunne saa vallan.

Muumipeikko istui tuijottaen jäähän, ja äkkiä hän tunsi kiukustuvansa. Se alkoi vatsasta niin kuin kaikki voimakkaat tunteet. Hänestä tuntui, että hänet oli petetty.

Ja hän häpesi, että oli melunnut ja että hänellä oli korvissaan kultanauhat. Siitä hän tuli yhä vihaisemmaksi. Lopulta hänestä alkoi tuntua, että hänen täytyi tehdä jotakin aivan kauheaa ja kiellettyä rauhoittuakseen. Ja heti paikalla.

- Tove Jansson


Oksentaminen oli juuri sitä. Jotakin aivan kauheaa ja kiellettyä - jotta voisi rauhoittua. Kun paha olo puski päälle, täytyi tehdä jotakin muuta kauheaa, jotakin tuttua kauheaa, jotta voisi unohtaa. Fyysinen itsetuho tuntui monesti ainoalta vaihtoehdolta saada henkisen pahan olon tuottama fyysinen paha olo katoamaan. Ja sen täytyi tapahtua heti.

2 Comments:

At 10/03/2006 8:17 ip., Anonymous Anonyymi said...

Joo, tiedän tunteen aika hyvin. Itseasiassa just hetki sitten mulle tuli kauhea pakkomielle, että nyt on pakko saada nähdä kädessä haava, josta tulee verta. Mut mä rauhotuin heti, vaikka en verta saanutkaan nähdä.

 
At 12/08/2006 11:46 ip., Anonymous Anonyymi said...

...liiankin tuttua.

 

Lähetä kommentti

<< Home