lauantaina, huhtikuuta 09, 2005

Riippuvuus

Syömishäiriö on riippuvuus siinä kuin huume- tai alkoholiriippuvuuskin. Ero muihin päihderiippuvuuksiin vain on, että on riippuvainen sekä itse päihteestä että siitä erossa olemisesta. Toisessa hetkessä ei osaa lopettaa syömistä, toisessa ei osaa lopettaa syömättömyyttä.

Syöminen ja syömättömyys alkaa pikkuhiljaa hallita elämää, olemaan elämä. Vaikka pitkään uskottelikin itselleen, että voisi lopettaa ihan milloin vain. Olla menemättä liian pitkälle. Uskoin ihan todella pystyväni lopettamaan. Pystyväni taas syömään ihan normaalisti jos vain halusin. Ja pystyinhän. Mutta vain hetkittäin, en jatkuvasti niin kuin olisi pitänyt.

Oli kamalaa huomata, etten enää itse hallinnut tilannetta. Kamalaa, pelottavaa, musertavaakin. Todella avutonta. Tunsin jo itsekin että olisi pakko lopettaa, en jaksaisi sairasta käyttäytymistäni enää yhtään pidemmälle. Mutta ihan yhtä pakko oli "ottaa vielä yksi huumeannos". Hallinta oli kadonnut jo aikoja sitten. Osittain varmasti olin antanut hallinnan pois, mutta se oli kyllä viety paljon rajummin kuin olin osannut kuvitellakaan.

3 Comments:

At 4/09/2005 11:10 ip., Blogger sea said...

Yksi ongelma tuossa vielä on. Ihminen ei elä ilman ruokaa, mutta ihminen elää ilman viinaa, huumeita, tupakkaa tms. :)

 
At 4/10/2005 9:49 ap., Blogger . said...

Niinpä. Huume joka kuuluu terveenkin elämään.

 
At 12/08/2006 11:41 ip., Anonymous Anonyymi said...

...kyllä se on outoa lukea omia tuntemuksiaan toisten kirjoittamina. kyllä. kait.

 

Lähetä kommentti

<< Home